Αναγνωστική Πρόκληση: Μπορείς να διαβάσεις 24 ώρες;



Το 24in48 είναι ένα αναγνωστικό challenge στο οποίο καλείσαι μέσα σ’ ένα 48ωρο να διαβάσεις 24 ολόκληρες ώρες. Οι ημερομηνίες είναι προκαθορισμένες, επιλέγεται να είναι πάντα Σαββατοκύριακο και πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, μία φορά το χειμώνα και μία στα μέσα του καλοκαιριού. Για να ξεκινήσει όμορφα το νέο έτος, το επόμενο readathon θα γίνει 26 με 27 Ιανουαρίου.
Κι αφού η ημερομηνία πλησιάζει κι έχουμε σχεδόν φτάσει σε σημείο αναπνοής όλοι οι συμμετέχοντες έχουμε μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας. 

Θες να συμμετέχεις; Η διαδικασία είναι απλή:

Η γνωστή «To Read» λίστα.

Διάλεξε μεταξύ των τίτλων του περιμένουν αδιάβαστοι στη βιβλιοθήκη σου (το κάνεις κι εσύ, το κάνω κι εγώ. Τα αδιάβαστα φέτος πρέπει να τελειώσουν). Βάλε στόχο όσα βιβλία νομίζεις πως θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις, αλλά ακόμη κι αν δεν το πετύχεις μην απογοητευτείς!


πηγή εικόνας: https://bit.ly/2sKTUYY

Καφές ή τσάι;

Όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σου ρόφημα σίγουρα θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να επικεντρωθείς στο διάβασμά σου. Διάλεξε την πιο ιδιαίτερη γεύση σε τσάι που θα βρεις, τον πιο αρωματικό καφέ που υπάρχει. Αυτό το σαββατοκύριακο είναι απολύτως οργανωμένο ώστε να το απολαύσεις στο φουλ!



Το σωστό συνοδευτικό.

Το σαββατοκύριακο αυτό όλα επιτρέπονται. Διάλεξε τα αγαπημένα σου σνακ για να τσιμπάς όση ώρα διαβάζεις. Αλμυρά, ή γλυκά; Ό, τι κι αν προτιμάς  αυτές τις δύο μέρες μπορείς να το απολαύσεις χωρίς ενοχές. Φρόντισε όμως να μην το παρακάνεις ενώ θα πρέπει να είναι πιο προσεγμένο το κυρίως γεύμα.


πηγή εικόνας: https://bit.ly/2sGbRrX 

Ιδανικές συνθήκες.

Θα περάσεις πολλές ώρες διαβάζοντας, οπότε στο περιβάλλον σου θα πρέπει να επικρατεί ηρεμία. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να ρυθμίζεται στο χώρο ο κατάλληλος φωτισμός ενώ αν το προτιμάς θα ήταν ευχάριστο να υπάρχουν οι αγαπημένες σου μουσικές επιλογές στο background.



Μην ξεχνάς πως οι αναγνωστικές προσκλήσεις έχουν στόχο να σε παρακινήσουν να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο σε αυτό που ήδη αγαπάς. Μπορείς να συμμετέχεις ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό να προσεγγίσεις τις 24 ώρες.


Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι πως στο challenge αυτό συμμετέχουν αναγνώστες από οποιοδήποτε σημείο, Καναδά, Αμερική, Ευρώπη. Παντού! Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είμαστε σε επαφή ανεβάζοντας υλικό στα social media χρησιμοποιώντας το hastag #24in48.

Εσύ θα πάρεις μέρος;


Βρες τη διοργάνωση στα social:

Instagram: @24in48
Facebook: 24in48 Readathon




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.