Η μάχη της αλήθειας

Και τελικά οι άνθρωποι ποτέ τους δεν μας πίστεψαν! Άλλοτε τους λέμε την αλήθεια και άλλοτε τους παραμυθιάζουμε! Ποτέ! Δεν μας πίστεψαν ποτέ!

Θα πεις ψέματα σε κάποιον είτε γιατί ξέρεις πως την αλήθεια ενδεχομένως δεν την αντέχει, 
άρα νοιάζεσαι, 
άρα η πράξη σου θεωρείται καλοπροαίρετη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι συνέπειες θα αποφευχθούν, είτε γιατί απώτερος σκοπός σου είναι η απόκρυψη της αλήθειας για προσωπική σου ωφέλεια  και στην περίπτωση αυτή, η πράξη θεωρείται κακοπροαίρετη και ιδιοτελής! 
Είναι αστείο όμως να λες ψέματα σε κάποιον για να τον πληγώσεις, αφού και την αλήθεια την προσφέρεις απλόχερα για τον ίδιο ακριβώς λόγο!

 Και δεν ξέρω γιατί οι άνθρωποι από τη μια αποφεύγουν να δουν κάτι που παρουσιάζεται μπροστά τους ολοφάνερα, 
και από την άλλη κατηγορούν όσους τους επιτρέπουν να παραμένουν στο λήθαργό τους.
Αστεία ζωή
Δεν θα μπορούσα να πω πως είναι εύκολο να αποδεχθείς καταστάσεις. 
Δύσκολο είναι να ανατρέπονται οι ρόλοι και οι κανονισμοί σε ένα παιχνίδι που έτσι και αλλιώς δεν θέλησες να παίξεις. 
Και αν συμβιβάστηκες στους μέχρι πριν την αφετηρία κανόνες, κατά τη διάρκεια της διαδρομής κάτι θα αλλάζει. Μα είναι ψέμα, να παραβλέπουμε τους νέους όρους και να νομίζουμε πως και πάλι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Δεν είναι έτσι! Το ξέρουμε. Κάτι μέσα μας το ψιθυρίζει μα εμείς ανυποχώρητα καταβάλουμε προσπάθειες ώστε η φωνή αυτή να σβήσει. Να μην ακούγεται πια. Και ας μην είναι προς όφελος μας, ας είναι εναντίον μας, αρκεί να είναι όλα εύκολα! "Και ας χάσω!"
Ύστερα από μια εξαντλητική μάχη που έδωσαν τα δυο σώματα θα αντιληφθούμε πως είμαστε πάλι στην αρχή! Πάλι πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι με την αλήθεια, να κάνουμε πάλι επιλογές. Και αν δεν είναι οι σωστές; Οι σωστές όμως ποιες είναι; Ίσως αν δεν κάνουμε σωστές επιλογές, ίσως μόνο τότε δεν θα κλείσουμε ξανά το φαύλο κύκλο. Και μάλλον αν οι επιλογές οι λανθασμένες είναι πολύ λάθος για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτές, θα βρεθούν άτομα ανιδιοτελή να μας πουν ψέματα για το καλό μας, χωρίς να το ζητήσαμε μα και χωρίς να εξυπηρετούν προσωπικό τους συμφέρον!
Μπορεί όμως να βρεθούν ακόμα κάποιοι, που θα μας πουν την αλήθεια για το καλό μας, μα αν η αλήθεια μας φανεί στο μάγουλο χαστούκι θα είναι πάλι πολύ δύσκολο το να πειστούμε! Μένουν ίσως μόνο μερικές προσπάθειες ακόμα. Και μετά;

..τελικά, οι άνθρωποι... δεν πείστηκαν ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.