Την ευτυχία αναζητάνε οι άνθρωποι.
Αλλά ποτέ δεν τη βρίσκουν.

Αμφιταλαντεύονται, διαπραγματεύονται, κάνουν υποχωρήσεις, επιμένουν. Αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο. Με επιμονή για να φτάσουν πιο κοντά. Λίγο πιο κοντά της.

Κάνουν κύκλους γύρω από τον εαυτό τους
Ποτέ δεν είναι αρκετός ο χώρος
Βιάζονται
Ποτέ δεν είναι αρκετός ο χρόνος

Την ευτυχία αναζητάνε οι άνθρωποι, αλλά χάνονται.
Ανάμεσα σε ανθρώπους, λόγια, υποσχέσεις, υποχρεώσεις, καθημερινότητα, δουλειά χάνονται όλα. 

Αλλά είναι κάτι που δεν σταματάει να τους καίει ποτέ.

Ψάχνουν για πάντα! Ψάχνουν το "πάντα"!
Και για το "πάντα" χάνουν τις μικρές στιγμές τους, πάντα. Τις στιγμές που εξ'ολοκλήρου θα τους πρόσφεραν την ευτυχία, αυτές χάνουν αναζητώντας κάτι να διαρκεί στο χρόνο και να μη χάνεται. Γιατί η ευτυχία έτσι και αλλιώς δεν ήρθε για να μείνει. Δεν ήρθε για να μας γνωρίσει καλύτερα παρά μόνο για να γευτούμε λίγη από την ομορφιά της και να φύγει πάλι μακριά. Και αυτό δεν είναι ούτε κακό ούτε άδικο. Είναι κάτι που θα έπρεπε να μας κάνει να εκτιμάμε τη μοναδικότητα της. Μα εμείς χάνουμε πάλι στιγμές γιατί ποτέ δεν δώσαμε αξία στα σημαντικά. Και όχι πως αυτό θα μας έκανε πιο ευτυχισμένους. Απλώς με το να ζούμε την κάθε στιγμή μπορούμε να πούμε πως κάτι κερδίσαμε, πως κάτι καταφέραμε για εμάς!

Για να βρούνε τι είναι αυτό που τους κάνει πραγματικά ευτυχισμένους πρέπει να κάνουν θυσίες. Αλλά συχνά δεν τις κάνουν, ίσως γιατί φοβούνται πως έτσι μπορεί να χάσουν κάτι και να μην κερδίσουν ποτέ. Αλλά αυτό είναι το ωραίο, παίζεις χωρίς να ξέρεις αν θα κερδίσεις, παίζεις έχοντας αγωνία, και αγωνίζεσαι με σκοπό να βγεις κερδισμένος.
Μα όσο κρατάς στιγμές κερδίζεις πάντα!

Την ευτυχία που αναζητάνε οι άνθρωποι ίσως να μην την βρουν ποτέ. ή..
Ίσως τη βρουν, αλλά αυτό δεν το ξέρουν.
Το θέμα είναι να ψάχνουν πιο βαθιά. Πέρα απ'το φαίνεσθαι, απ' αυτό που τους επιβάλλει ο κοινωνικός περίγυρος,  τις δήθεν μόδες, τα εφήμερα πρότυπα, κάθε λογής μαζικοποιημένη αντίληψη, τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα.
Γιατί η ευτυχία είναι μια πραγματική κατάσταση, που μόνο ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να ορίσει και, τελικά,  ασυνείδητα ή συνειδητά αυτό κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.